ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ КОМПЬЮТЕРИЗИРОВАННОГО ЭКЗАМЕНА ПО КЛИНИЧЕСКОЙ ДИСЦИПЛИНЕ - Абрамов, Владимир Андреевич; Березов, В. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Автори висвтлюють психолого-педагогiчнi особливостi комп`ютерiзованного екзамену по клiнiчним дисцiпiлнам. Згiдно моделi спецiалiста, розробленно за останнi роки, пiдготовленi тести виборочного типу, що дозволяэ використовувати iх для завершального контролю якостi спецiалiста. Видiленi педагогiчнi та психологчнi аспекти екзамену: мотивацiйнi посилки, стандартизаця та обэктивiзацiя опитування при масовому контролi, стосунки мiж студентами та викладачем iнше. Висока надiйнiсть екзамену доказана пiдсумками трьох-рiчного експерименту.