ВЛИЯНИЕ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКИХ УСЛОВИЙ НА КРИМИНОГЕННУЮ АКТИВНОСТЬ ПСИХИЧЕСКИ БОЛЬНЫХ (КЛИНИКО-ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ) - Пырков, С. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (2) (1996): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проведене клiнико-епiдемiологiчне дослiдження психiчнохворих, що були визнанi судово-психiатричними експертиними комiсiями неосудними у суспiльно небезпечних дiях. Як перiоди, що моделюють рiзнi рiвнi соцiально-економiчного розвитку суспiльства вибранi 1981-1984 та 1991-1994 роки. Результати дослiдження показали певне значення макро-та мiкросоцiальних факторiв у формуваннi кримiногенної активнiстi психiчно-хворих.