ЛИЧНОСТНЫЕ ИЗМЕНЕНИЯ У БОЛЬНЫХ ХРОНИЧЕСКИМ АЛКОГОЛИЗМОМ - Михайлов, Б. В.; Шалашов, В. В.; Юрченко, Н. П.; Мусиенко, Г. А.; Немченко, Н. Ю.; Харина, Т. Г (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Приведена структура клiничних прояв порушень рiзних психчних функцй та особистiсних реакцiй у хворих на хронiчний алкоголiзм. Видiленi предиктори несприятливо-прогредiентного типу перебiгу алкоголiзму. Викладенi в роботi грунтовнi змiни психiчної сфери повиннi враховуватися у органiзацiї патогенетично обгрунтованих лiкувальных заходiв що до хворих на алкоголiзм.