ЧУВСТВО СТРАХА ПРИ НЕВРОТИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВАХ В УСЛОВИЯХ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКОГО КРИЗИСА - Сонник, Г. Т.; Милявский, В. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (2) (1996): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Пiд нашим наглядом було 725 хворих на неврози, клiнична картина яких в тiй чи iншiй мiрi обусловлювалася почуттям страху. В бiльшостi своiй страх спiвiснував в рiзних пропорцiях з iншими симптомами невротичного кола, обусловлюючи, значною мiрою, особлiвостi клiничноi картини захворювання та його перебiгу. Експерiментально-псiхологiчне дослiдження, яке було проведено у частини хворих, знайшло у бiльшiй кiлькостi випадкiв наявнiсть значних особистiсних девiацiй, що на грунтi низькоi фрустрацiйноi толерантностi сприяли розвитковi рiзних аспектiв тривоги-психосоцiальноi, психосоматичноi та психопатологичноi