ЭТИОПАТОГЕНИЧЕСКИЕ И ПСИХОФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ БОЛЕЗНИ АЛЬЦГЕЙМЕРА. (СООБЩЕНИЕ 1) - Макаренко, А. Н.; Оськина, В. Н; Голова, И. Д; Лаврова, Н. К.; Баранова, Н. П.; Станкевич, С. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (3) (1997): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статтi наведено данi, присвяченi 1-му етапу вивчення провiдних етiологiчних i патогенетичних механiзмiв розвитку хвороби Альцгеймера. Авторами поставлено задачу i показано послiдовнiсть формування наукових уявлень про дану геронтопсихiатричну патологiю. Проведено оцiнку клiнiко-лабораторних методiв дiагностики, представлено провiднi тенденцii i показано низьку ефективнiсть фармакотерапii даного захворювання при використаннi нейропсихотропних препаратiв.