ИПОХОНДРИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА У БОЛЬНЫХ С ОБРАТИМЫМИ МОЗГОВЫМИ ДИСГЕМИЯМИ - Андрейко, М. Ф. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Доведено, що iпохондричнi порушення у хворих з минаючими розладами мозкового кровобiгу зустрiчались у 34,3% пацiєнтiв. Iпохондричнi реакцii та астено-депресивнi порушення у 32 пацiєнтiв минули за 28±15,5 дiб. Сенесто-iпохондричнi, обсесивно-фобiчнi та iстеро-iпохондричнi розлади у 52 пацiєнтiв другоi групи, зникли на протязi 85±21 ,6 днiв, а у 32 хворих третьоi групи спостерiгались на протязi бiльше 1 року. Встановлено кореляцiйнi зв`язки мiж видами iпохондричних порушень та характером особистостi. Одержанi данi необхiднi при проведеннi засобiв лiкувально-реабiлiтацiйного змiсту.