О ВЗАИМОСВЯЗИ КЛИНИЧЕСКИХ ПРОЯВЛЕНИЙ ДЕПРЕССИИ С ПРЕМОРБИДНЫМИ ОСОБЕННОСТЯМИ ЛИЧНОСТИ - Мишиев, В. Д. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Дослiджено 242 хворих iз рiзними депресiвними становищами, якi лiкувалися у Киiвському мiському психiатричному дiспансерi протягом останнiх 3 рокiв. Головну групу склали хворi на ендогенну депресiю, однак iз обстеження були виключенi хворi на депресiю шизофренiчну, органiчну та пiзнього вiку. Надається повна характеристика депресiй, стислий опис кожноi синдромологiчноi групи. Надаєтьcя порiвняння з лiтературними фактами. Проведенно вивчення преморбiдних конституцiональних особливостей на ocновi даних меддокументацii, клiнiки i патопсихологiчних дослiджень. Проводиться порiвняння депресiвних проявiв з особливiстю характеру. Математична обробка даних дозволила виявити взаємозв`язок мiж окремими депресiвними симптомокомплексами та преморбiдними особистими проявами.