КЛИНИКА И ДИНАМИКА НАРКОМАНИЙ И ТОКСИКОМАНИЙ У ЛИЦ С НАРУШЕНИЯМИ ПОВЕДЕНИЯ В ПРЕМОРБИДНОМ ПЕРИОДЕ - Прусс, Н. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (3) (1997): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Приводиться порiвняльний аналiз клiнiчних проявiв та перебiгу наркоманiй i токсикоманiй у чоловiкiв з порушеннями поведiнки в анамнезi та без них. У групi хворих з обтяженим анамнезом виявлялося бiльш швидке зростання толерантностi та ранне формування фiзичноi залежностi, бiльш тяжкий абстинентний синдром з вираженими дисфорiчними та психопатоподiбними розладами, постабстинентний перiод з депресивно- iпохондрiчними проявами. Встановлено, що девiацii поведiнки у преморбiдному перiодi е фактором ризику злоякiсного перебiгу наркоманiй i токсикоманiй.