ОСОБЕННОСТИ БИОРИТМОЛОГИЧЕСКОЙ ИНДИВИДУАЛЬНОСТИ СУПРУЖЕСКОЙ ПАРЫ С СЕКСУАЛЬНОЙ ДИСГАРМОНИЕЙ И ПРОСТАТИТОМ У МУЖА - Сонник, Е. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (3) (1997): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Вивчено бiоритмологiчний статус у 109 подружнiх пар, де чоловiки хворали простатитом, та 25 пар, в яких обое в подружжi не хворали сексуальною дисгармонiею. Аналiз циркадiанних ритмiв у вивчених подружнiх пар показав, що незалежно вiд розподiлу по знайомим науцi механiзмам розвитку сексуальноi дисгармонii, в порiвняннi з контрольною групою, в групi з сексуальною дисгармонiею, мае мiсце десинхронiзацiя фiзiологiчних функцiй. Отриманi данi вказують на необхiднiсть проведення психотерапевтичноi корекцii подружжя з сексуальною дисгармонiею з урахуванням бiоритмологiчних статусiв, встановлених об`ективно