ИССЛЕДОВАНИЕ ПОЛИАМИНОВ В АУТОПСИЙНЫХ ОБРАЗЦАХ НЕКОТОРЫХ СТРУКТУР ЛИМБИЧЕСКОЙ СИСТЕМЫ И РЕТИКУЛЯРНОЙ ФОРМАЦИИ МОЗГА БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ - Чуприков, А. П.; Залеток, С. П.; Свинарев, В. И.; Федотов, А. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Дослiдженi концентрацiя та розподiл спермiна, спермiдiна та путресцина у деяких структурах лiмбiчноi системи та ретiкулярноi формацii аутопсiйного мозку 8 хворих на параноiдну шизофренiю. Найбiльш високi рiвнi спермiдiна знайденi у сiрiй речовинi лобноi долi, в серiй та бiлiй скроневоi долi. Максимальний рiвень путресцину знайдений в гiпоталамусi, лобнiй долi та у gurus cinguli. Найбiльша концентрацiя спермiна мiститься у чорнiй субстанцii, бiлiй речовинi лобноi долi та gurus cinguli. Обговорюється можлива роль полiамiнiв у етiопатогенезi шизофренii.