ПРОБЛЕМЫ ДИАГНОСТИКИ ДИФФУЗНО-ОРГАНИЧЕСКИХ ПОРАЖЕНИЙ ГОЛОВНОГО МОЗГА - Михайлов, Б. В.; Сердюк, А. И.; Мерцалов, В. С.; Михайлов, А. Б.; Мусиенко, Г. А.; Сало, С. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Комплексне лонгiтудинальне дослiдження 450 хворих з гострими закритими черепно-мозковими травмами та iх вiддаленими наслiдками, церебро-васкулярною патологiею: гострими порушеннями мозкового кровобiгу, дисциркуляторною енцефалопатiею, iнфекцiйноалергiчними енцефалiтами, алкогольною енцефалопатiею, епiлепсiею, деякими спадковими ензимопатичними дегенеративно-дiстрофiчними захворюваннями мозку за допомогою ЕЕГ, PEГ, ЕхоЕГ, КТ та клiнiчного, неврологiчного i психiатричного обстежень, виявило вiсьовий симптомокомплекс - психоорганiчний синдром. Наголошуеться на впровадженнi кiлькiсноi оцiнки станiв основних психiчних функцiй у хворих з енцефалопатiями та iншими дифузноорганiчними мозковими враженнями для оптимiзацii дiагностики, експертизи, прогнозу та вiдновлювальноi терапii