ДИФФЕРЕНЦИРОВАННАЯ ПСИХОФАРМАКОТЕРАПИЯ ДЕПРЕССИВНЫХ СОСТОЯНИЙ РАЗЛИЧНОЙ ЭТИОЛОГИИ - Мишиев, В. Д. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
На основi особистого клiнiчного досвiду та лiтературних даних надається коротке описання загальних принципiв психофармакотерапiї афективних розладiв рiзної етiологiї та прогноз ефективностi сучасних антидепресивних засобiв, а також клiнiчна характеристика важливих антидепресантiв. Надаються рекомендацiї по лiкуванню психотичних та постпсихотичних станiв. Звертається увага на особливостi антидепресивного лiкування осiб похилого вiку. Окремi роздiли статтi присвяченi профiлактицi афективних розладiв та нетрадицiйним медикаментозним методам лiкування депресивних станiв рiзної етiологiї