ЛЕЧЕБНЫЙ ПЛАЗМАФЕРЕЗ В ТЕРАПИИ АБСТИНЕНТНОГО СИНДРОМА У БОЛЬНЫХ ОПИЙНОЙ НАРКОМАНИЕЙ - Пишель, Б. Я.; Карачевский, А. Б. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (4) (1998): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Нами вивчався вплив плазмаферезу на nepeбiг абстинентного синдрому у хворих на опiйну нaркoманiю з використанням клiнiкопсихопатологiчного та клiнiкo-лaбopaтoрних методiв. Проведене дослiдження свiдчить про те, що застосування лiкувального плазмаферезу в комплекснiй терапii хворих на опiйну наркоманiю забезпечує ефективну детоксикацiю та корекцiю основних бiохiмiчних порушень, значно скорочує термiни усунення абстинентної симптоматики, дозволяє використовувати психотропнi препарати в менших дозуваннях та покращує якiсть лiкування в цiлому