НЕВРОТИЧЕСКИЕ РЕАКЦИИ У ПОДРОСТКОВ, ОБУЧАЮЩИХСЯ В ШКОЛЕ НОВОГО ТИПА - Табачников, А. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Проведено дослiдження стану психiчного здоров’я пiдлiткiв, що навчаються у школi нового типу (ШНТ), де використовуються рiзноманiтнi форми збагачення та прискорення учбового процесу. Отриманi данi щодо поширеностi, структури, клiнiчних особливостей невротичних реакцiй у цих учнiв. 3aкономiрностi початкового етапу формування сумiжної психiчної патологiї враховано при створеннi системи психопрофiлактики у ШНТ.