СОЦИАЛЬНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ДЕВИАНТНЫХ ПОДРОСТКОВ - Мозговая, Т. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (4) (1998): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Дане дослiдження присвячене вивченню соцiального статусу девiантних пiдлiткiв. Для досягнення цiєi мети розроблено анкету "Пiдлiток", за допомогою якої обстежено бiльше 100 девiантних та 80 соцiально адаптованих пiдлiткiв. Виявлено суттєву рiзницю, визначено прогностично несприятливi ознаки у планi формування девiантноi поведiнки у пiдлiткiв.