СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ НАУЧНЫХ ИССЛЕДОВАНИЙ ПО ДЕТСКОЙ ПСИХОНЕВРОЛОГИИ В УКРАИНЕ - Волошин, П. В.; Подкорытов, В. С. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Надано аналiз наукових дослiджень в галузi дитячої психiaтрiї та неврологiї, якi були проведенi в Українi в 1991-1996pp. Показано, що в кpaїнi має мiсце їx занадто велика кiлькiсть, що в деяких випадках призводить до дублювання i не дуже високoї якостi цих робiт. Зроблено висновок, що на сучасному етапi розвитку країни, яка знаходиться в умовах значних соцiально-економiчних труднощiв, доцiльно науковцям зосередити свої зусилля на вiдносно вузькому колi таких дослiджень. Насамперед, на тих, якi мають найбiльш принципове значення для подальшого розвитку психiатричної та неврологiчної допомоги дiтям України