СЕКСУАЛЬНАЯ ДЕЗАДАПТАЦИЯ ПРИ ПСИХОПАТИИ У МУЖЧИН - Скрипников, А. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (5) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі обстеження методом системно-структурного аналізу 298 подружніх пар, в яких у чоловіків спостерігалася психопатія різних типів, виявлено шість форм сексуальної дезадаптації подружжя. Докладно висвітлено причини й умови їх розвитку. Встановлено закономірний зв’язок між типом психопатії у чоловіків та формою сексуальної дезадаптації. Обгрунтовано підхід до діагностики і корекції дезадаптивних форм сексуальної дисгармонії подружжя за психопатії у чоловіків.