СТРУКТУРА ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ НЕПСИХОТИЧЕСКОГО УРОВНЯ У БОЛЬНЫХ КАЛЬКУЛЕЗНЫМ ХОЛЕЦИСТИТОМ И ИХ КОРРЕКЦИЯ - Гриневич, Е. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (5) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проведено клініко-психопатологичне та психологичне дослідження хворих на калькулезний холіцистіт з метою виявлення психічних розладів непсихотичного рівня. Виділена структура початкових проявлень, а також клінічно окреслених форм ППР при цій патології та основні сіндроми: астеничний, астено-депрессівний, астено- ипохондричний у сполученні з вегетатівніми розладами. Коррекція проведена 140 паціентам з калькулезним холіцистітом. Втілення системи корекції ПРНР у хворих КХ до комплексу терапевтичних заходів лікувально-профілактичних установ України збільшуе еффективність лікування в пять разів