ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ ПРИНУДИТЕЛЬНЫХ МЕР МЕДИЦИНСКОГО ХАРАКТЕРА В ОТНОШЕНИИ СОЦИАЛЬНО-ОПАСНЫХ БОЛЬНЫХ - Бурцев, А. К.; Пырков, С. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (5) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проведене клiнiко-психологiчне дослiдження, що верiфiкує ступiнь агресивностi та ворожнечого ставлення психiчно хворих, якi знаходятся на примусовому лiкуваннi, у порiвняннi iз аналогичними показниками хворих, якi обстежуются, або нi на спецiальному облiку. Вивчення структури та динамiки агресивностi дозволило зробити висновок про неадекватнiсть традицiйноi уяви про ефективнiсть тривалоi iзоляцii психiчно-хворих, що вчинили суспiльно-небезпечнi дii, й обумовлюс необхiднiсть пошуку та впровадження iнших мiр запобiгання.