СОСТОЯНИЕ АКТИВНОСТИ ОРГАНОСПЕЦИФИЧЕСКИХ ФЕРМЕНТОВ У БОЛЬНЫХ ЭПИЛЕПСИЕЙ - Дубенко, О. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (5) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Зміни ферментативної активності, які були виявлені, свідчать не тільки про дефектність процесів енергоутворювання та енергопостачання, а ще й про порушення функціонування глутаматергічної, ГАОК-ергічної та інших нейромедіаторних систем, порушення амінокислотного обміну які є основними нейрохімічними ланками епілептогенезу. Крім цього виявлені зміни свідчать про те що при декомпенсації епілепсії значно змінюются усі види обміну. Це є свідченя того що епілепсія - це полісистемне захворювання і його лікування потребує не тільки адекватного підбору антиконвульсантів, а і медикаментозної корекції найбільш значно порушених ланок обміну та пiдтримки основних показників гомеостазу організму