НЕКОТОРЫЕ ОСОБЕННОСТИ МЕЖЛИЧНОСТНЫХ ВЗАИМООТНОШЕНИЙ У БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ, НАХОДЯЩИХСЯ НА ПРИНУДИТЕЛЬНОМ ЛЕЧЕНИИ - Никифоров, Ю. В.; Бурцев, А. К.; Пырков, С. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основi дослiдження з використанням опiтувальникiв Шкала соцiального самоконтролю М.Снайдера та Опитувальника мiжособистiсних вiдносин В. Шутца 20 хворих на шизофренiю, якi перебувають на прiмусовому лiкуваннi, зроблено висновки про наявнiсть у таких хворих досить великого реабiлiтацiйного потенцiалу та пропевний негативний вплив занадто тривалого лiкування у стацiонарi.