ВЗАИМООТНОШЕНИЯ В СЕМЬЯХ ЛИКВИДАТОРОВ АВАРИИ НА ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АЭС И ИХ ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕСКАЯ КОРРЕКЦИЯ - Беро, М. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Виявлено невротичні розлади та інші порушення психічного стану у чоловіків-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, їх дружин і дітей. Показано порушення взаємовідносин у родинах ліквідаторів і функцій сім’ї, встановлено його причини. Запропоновано систему сімейної психотерапії з використанням авторами методики психотерапевтичного театру, яка дає змогу досягти високого терапевтичного ефекту.