ОЦЕНКА «УРОВНЯ НАРКОТИЧЕСКОЙ ГОТОВНОСТИ» У ПОДРОСТКОВ - Первомайский, Э. Б.; Линский, И. В.; Савкина, Т. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Описано анкетну методику, для оцінки серед підлітків балансу уявлень про наркоманію, що визначають ризик першої проби наркотиків. Для позначення такого балансу запропановано термін «рівень наркотичної готовності». Надаються рекомендації, щодо оптимізації процесу розробки та експлуатації антинаркотичних профілактичних програм