ОСОБЕННОСТИ ЦЕННОСТНО-СМЫСЛОВОЙ СФЕРЫ И НАРУШЕНИЯ МЕХАНИЗМОВ СОЦИАЛЬНОЙ АДАПТАЦИИ У ПСИХОПАТОВ, РЕАЛИЗОВАВШИХ ПРОТИВОПРАВНЫЕ ДЕЙСТВИЯ - Шестопалова, Л. Ф.; Перевозная, Т. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Робота мiстить теоретичне та експерементальне дослiдження структурно-динамiчних особливостей цiннiсних систем у правопорушникiв, що страждають психопатiями. Результати роботи свiдчать, що система цiннiстних утворень даних осiб характеризуiться рядом структурно-динамiчних трансформацiй, котрi лежать в основi порушення їх соцiально-психологiчної адаптацiї та опосередковують формування мотивацiї протиправної поведiнки. Выявленi закономiрностi дозволяють наблизитись до розробки комплексних програм, орiiнтованих на профiлактику формування мотивацiї протиправної поведiнки шляхом спрямованого впливу на смисловi структури особистост