ЛАЗЕРНАЯ ПУНКТУРА В КОМПЛЕКСНОМ ЛЕЧЕНИИ ДЕТЕЙ С ЗАДЕРЖКОЙ ПСИХИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ, СОЧЕТАННОЙ С ДИЗАРТРИЕЙ - Подкорытов, В. С.; Шульга, Е. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Затримки психічного розвитку є частим проявленням резидуально-органічної патології головного мозку різного генезу у дітей. В сполученні з дизартріями при відсутності своєчасного єфективного лікування вони сприяють формуванню соціальної дезадаптації дитини, яку важко подолати у подальшому. Ціллю нашого дослідження була розробка методики застосування лазерної пунктури для лікування зазначенних порушень. Шляхом впливу низькоінтенсивним лазерним випромінюванням на біологічно активні крапки на тлі обмеженої медикаментозної терапії та традиційної логокорекції за короткий час ми досягли значного зменшення патологічної симптоматики, яка була притаманною для психомовних розладів у 110 дітей у віці від 4,5 до 6,5 років