ХАРАКТЕРИСТИКА НЕКОТОРЫХ СОВРЕМЕННЫХ МЕТОДОВ ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕСКОЙ КОРРЕКЦИИ НЕВРОТИЧЕСКИХ ПРОЯВЛЕНИЙ ПРИ СУПРУЖЕСКОЙ ДЕЗАДАПТАЦИ - Голоцван, Е. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті описуються деякі сучасні методи психотерапії, такі як: гештальт-терапія, трансакційний аналіз, тілесно-орієнтована терапія, психодрама. Зазначені методи у теперешній час успішно застосовуються як у зарубіжжі, так і в Україні для лікування і корегування різноманітних граничних розладів, зокрема, при подружній дезадаптації, яка супроводжується різними невротичними проявами. Наведені методи дозволяють найбільш ефективно і в найбільш стислі строки проробити внутрішньоособистісні і міжособистісні конфлікти.