НЕВРОТИЧЕСКИЕ, СВЯЗАННЫЕ СО СТРЕССОМ И СОМАТОФОРМНЫЕ РАССТРОЙСТВА В МКБ-10 И ПРОБЛЕМЫ ЕЁ ВНЕДРЕНИЯ В УКРАИНЕ - Бурцев, А. К. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Розглядаються концептуальні та організаційні питання впровадження рубрики F4 МКХ-10 у практичну діяльність українських психіатрів. Обговорюються об’єктивні та суб’єктивні труднощі переходу на нову класифікацію. Наводяться заходи, які б сприяли адекватному впровадженню МКХ-10 у вітчизняній психіатрії