ДИАГНОСТИКА ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ В КОНТЕКСТЕ МКБ-10 (ОПЕРАЦИОНАЛЬНО-ЛОГИЧЕСКАЯ СТРАТЕГИЯ). - Абрамов, Владимир Андреевич; Ряполова, Татьяна Леонидовна (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (6) (1999): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Викладені основні напрямки у діагностиці психічних розладів у зв’язку із переходом до МКХ - 10. На конкретних прикладах описані основні вимоги до розробки діагностичних алгоритмів. Обгрунтовуються переваги операціонально- логічної послідовності діагностичного розшуку, яка полягає у чіткому алгоритмі побудови діагнозу із опорою на логіку стандартизованих клінічних оцінювань та атрибутивний стиль діференційно-діагностичної процедури.