ПРОБЛЕМА ПОСТТРАВМАТИЧЕСКОГО СТРЕССОВОГО РАССТРОЙСТВА В СОВРЕМЕННОЙ ПСИХИАТРИИ ЧАСТЬ II* - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (7) (2000): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В ІІ частині статті наведене продовження широкого огляду наукової літератури, присвяченого дослідженню проблеми посттравматичного стресового розладу. Розглянуті богаті дані результатів студіювання нейробіологічних та біохімічних аспектів ПТСР, факторів, що спричинюють розвиток цого розладу. Особливу увагу звернуто до докладного опису та критичного аналізу сучасного кліничного, психологічного та психофізіологічного підходів до вивчення проблеми посттравматичного стресового розладу у вітчизняній та західній психіатрії