ЭВОЛЮЦИОННО-ЭТОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА АДАПТИВНОСТИ РЕПРОДУКТИВНОГО ПОВЕДЕНИЯ - Любарский, А. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
З еволюційно-етологічних позицій конфліктність закладена в багатьох процесах, що мають відношення до адаптації, репродуктивного успіху, видового виживання. Стійкість нервової системи до конфліктно-стресових дій впливає на спроможність виживати, що пов’язана з сексуально-репродуктивним психосоматичним здоров’ям. Це доцільно враховувати при проведенні сімейної психотерапії подружжям з безпліддям та генетичною предиспозицією з боку чоловіка