СОСТОЯНИЕ РЕАКТИВНОЙ ТРЕВОЖНОСТИ У ПАЦИЕНТОВ ПРИ СНЯТИИ АНАТОМИЧЕСКИХ ОТТИСКОВ - Клемин, В. А.; Жданов, В. Е.; Озерова, Т. Л. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Проведені порівняльні дослідження стану реактивноі тривожності у пацієнтів при зніманні анатомічних відбитків дозволили визначити, що дана лікарська маніпуляція відноситься до групи спричиняющих підвищення реактивної тривожності. В залежності від стану пацієнта, якому виготовляються штучні протези, доцільно проводити відповідну психоемоційну підготовку. Враховуя зміни реактивноі тривожності та технічні обмеження, застосування оклюзійних відбитків слід зазначити пріоритетним у практиці ортопедичної стоматології.