ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПАЦИЕНТОВ, СТРАДАЮЩИХ ИШЕМИЧЕСКОЙ БОЛЕЗНЬЮ СЕРДЦА - Ушенин, С. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Робота базуcться на результатах дослiдження 245 хворих, страждаючих iшемiчною хворобою серця. Метою роботи було вивчення преморбiдних особистiсних характеристик хворих на IХС, iх реагування на виникнення кардiоваскулярноi патологii. У вивченнi використовувались такi опитувальники: Томський опитувальник ригiдностi, тест Люшера, опитувальник СМОЛ, опитувальник рiвня суб’ективного контролю. Розкрито психологiчнi аспекти реагування хворих на наявнiсть соматичного захворювання