СКРЫТАЯ ДЫХАТЕЛЬНАЯ НЕДОСТАТОЧНОСТЬ ПРИ ПСИХИЧЕСКОМ ИНФАНТИЛИЗМЕ - Иванов, Д. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (7) (2000): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Спеціальні дослідження 200 юнаків, що страждають психічним інфантілізмом показали, що дане захворювання супроводжується недостатністю функції зовнішнього дихання. В залежності від форми астенії – стержневого синдрома психічного інфантілізму в юнацькому віці (гіперстенічної або гіпостенічної) виявлялись різноманітні сторони, що характеризують дефіцит зовнішнього дихання, які чітко виступали при дозованному фізичному навантаженні.