ДЕМЕНЦИЯ В СТРУКТУРЕ КАРДИОГЕННЫХ ИНСУЛЬТОВ - Дубенко, О. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (7) (2000): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В результаті вивчення 119 хворих з кардіогенними інсультами показано, що значна частота деменцій у них пов’язана з виникненням лакунарних станів мозку. Локалізація лакунарних інсультів була в білій речовині мозку, базальних гангліях, мозковому стволі. Це привело до формування у них судинних деменцій