АЛЕКСИТМИЧЕСКИЕ ТЕНДЕНЦИИ У БОЛЬНЫХ НЕСТАБИЛЬНОЙ СТЕНОКАРДИЕЙ В СОПОСТАВЛЕНИИ С НЕКОТОРЫМИ ОСОБЕННОСТЯМИ ИХ ЛИЧНОСТИ И ВЕГЕТАТИВНОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ - Березов, В. М.; Бурцев, А. К.; Мягкова, Т. В.; Караваев, В. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У 31 хворих з НС вивчали взаємовідношення міжалексітімією, показниками методики FPI та їх взаємозв’язок з вегетативною регуляцією серцевого ритму. За допомогою Торонтської Алесітімічної Шкали (ТАШ), Фрейбурзького особистісного опитувальника (FPI) та варіаційної пульсометрії встановлена висока частота алексітімічності, невротичності, депресивності, емоційної лабільності серед хворих у порівнянні зі здоровими, а також здійснений аналіз кореляційних зв’язків між рівнем алексітімії та рівнями шкал методики FPI і вегетативними показниками