ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ ВОЗМОЖНОСТИ НЕЙРОВИЗУАЛИЗИРУЮЩИХ МЕТОДОВ У ДЕТЕЙ С ЭПИЛЕПСИЕЙ И ЭПИЛЕПТИЧЕСКИМИ СИНДРОМАМИ - Подкорытов, В. С.; Горб, А. Л. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті наведений аналіз інформативності комп’ютерної томографії у дітей з епілепсією та епілептичними синдромами. За допомогою стандартизованих скринінгових програм комплексної та магнітно-резонансної томографії було обстежено 78 дітей від 1 до 14 років з нападами, що виникли уперше. У 83,3% хворих мали місце у оболонках, рідині головного мозку та у його шлуночковій системі. Найчастіше зустрічалась вентрикулодилятація (83,3%), ішемічні зони (23,07%) та атрофія кори головного мозку (11,5%). Наведені результати вказують на актуальність проведення нейровізуалізуючих досліджень у дітей з епілептичними нападами, що виникли вперше.