ЛИЧНОСТНЫЕ АНОМАЛИИ И ПОДРОСТКОВАЯ СЕКСУАЛЬНАЯ ПРЕСТУПНОСТЬ - Зайцев, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (7) (2000): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У роботі розглянутий вплив аномалій особистості на характер і специфіку статевих злочинів підлітків на основі дослідження, проведеного по фактах скоєння сексуальних злочинів у Полтавській області в 1993-1998 рр.. Відзначено залежність характерних рис злочинів на сексуальному ґрунті від типів особистісних аномалій підлітків, що їх вчинили.