ШИЗОФРЕНОАЛКОГОЛЬНЫЕ ПСИХОЗЫ И КЛИНИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ШИЗОФРЕНИИ НА ФОНЕ СКРЫТОЙ И ПРОЯВИВШЕЙСЯ ЭПИЛЕПСИИ - Двирский, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (7) (2000): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В структурi 175 випадкiв шизофреноалкогольних психозiв сполучення шизофренії з алкогольним делiрiем є таким, що переважає (92,6%). У таких хворих виявлено високу частоту (21,7%) прихованої епiлепсii i епiлепсii, що проявилася, яка чинить вплив на структуру шизофреноалкогольних психозiв. Шизофренiя, яка сполучена з алкогольними психозами, на фонi епiлепсii характеризується тяжким перебiгом, що проявляється у бiльш раннiй ii маніфестації i збiльшеннi безперервно - прогредiєнтного перебiгу. Пiдвищення частоти випадкiв з доброякiсним перебiгом шизофренії, що сполучена з алкогольними психозами, стається переважно за рахунок хворих на шизофренiю без схильностi до епiлепсii.