СТИГМАТИЗАЦИЯ И ДЕСТИГМАТИЗАЦИЯ ПСИХИАТРИИ - Абрамов, Владимир Андреевич (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Згруповані основні сфери стігматизації психіатрії на різних рівнях психіатрічної допомоги: - медичне обслуговування включно із діагностикою та лікуванням; - соціальна реабілітація – як соціально організоване реагування на захворювання та його наслідки; - соціальний захист (підтримка) – універсальна та, найчастіше, адресна система послуг. Сформульовані основні напрями дестігматизації психіатрії.