ПРОСТАЯ ШИЗОФРЕНИЯ В ФОКУСЕ КОНСТИТУЦИОНАЛЬНОГО УЧЕНИЯ - Корнетова, Е. Г.; Корнетов, Ал. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (8) (2001): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Кронстiтуцiйне вчення у психiатрii традицiйно займається вивченням клiнiки та перебiгу шизофренii. У статтi проаналiзованi погляди на просту шизофренiю у зв`язку iз побудовою тiла пацiєнтiв та факторами дизонтогенезу. Пiдкреслений зв`язок мiж астеничною побудовою тiла та мiсцевими морфологiчними дисказiями. Обговорений вплив цiх факторiв на патогенез простiй шизофренii.