СОМАТИЧЕСКОЕ И ПСИХИЧЕСКОЕ СОСТОЯНИЕ ДЕТЕЙ В СЕМЬЯХ, В КОТОРЫХ ОТЕЦ БОЛЕЕТ ШИЗОФРЕНИЕЙ - Сонник, Е. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (8) (2001): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Вивчались діти у 88 сім’ях, де чоловіки хворіють на шизофренію. Детально обстежено у наближчому та віддаленому періоді 68 (77,27%) хлопчиків і 39 (22,73%) дівчаток. Надано характеристику психотравм у дітей і висвітлено види акцентуації характера у таких дітей. Підкреслено необхідність проведення у цих сім’ях сімейної психотерапії з метою профілактики психоневрологічних захворювань у таких дітей.