ОБ ЭФФЕКТИВНОСТИ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО ЛЕЧЕНИЯ В ПСИХИАТРИЧЕСКОМ ОТДЕЛЕНИИ С УСИЛЕННЫМ НАБЛЮДЕНИЕМ (ПРЕДВАРИТЕЛЬНОЕ СООБЩЕНИЕ) - Никифоров, Ю. В.; Пырков, С. Г.; Малтапар, О. К.; Лунин, А. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (8) (2001): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Отримовані дані підтвердили необхідність розробки діференційованих лікувально-реабілітаційних програм з урахуванням провідного психопатологічного сіндрому. Вивчення повторних СНД на різних етапах суспільного розвитку дозволило вситановити найбільш слабкі ланки у низці профілактичних заходів, спрямованих на їх запобігання, виділити найбільш небезпечний контінгент хворих та обгрунтувати основні аспекти примусових заходів медичного характеру у відношенні до них