НЕКОТОРЫЕ КЛИНИКО-ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИЕ И ВЕГЕТО-ВИСЦЕРАЛЬНЫЕ ОСОБЕННОСТИ СОВРЕМЕННЫХ КЛИНИЧЕСКИХ ПРОЯВЛЕНИЙ НЕВРАСТЕНИИ И НЕВРАСТЕНОПОДОБНЫХ СИНДРОМОВ ПРИ СОМАТИЧЕСКИХ ЗАБОЛЕВАНИЯХ - Сердюк, А. И.; Михайлов, Б. В.; Мирошниченко, Н. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (8) (2001): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Вивченi особливостi клiнiко-психопатологiчних i вегето-вiсцеральних проявiв у хворих на неврастенiю, а також гiпертонiчну хворобу та виразкову хворобу шлунку i дванадцятипалоi кишки з явищами неврастеноподiбного синдрому. Виявленi деякi вiдмiнностi показникiв електро-шкiряного опору при вимiрюваннi по Р.Фолю та стану вегетативноi нервовоi системи за даними ортостатичноi проби, а також психопатологiчних проявiв неврастенiчного синдрому в трьох групах. Головним висновком дослiдження є патогенетична i клiнiчна неоднороднiсть неврастеноподiбних порушень у хворих на соматичнi захворювання, яка обумовлює необхiднiсть диференцiйованого подходу до iх корекцii.