МЕТОДИКА ОЦЕНКИ ЭФФЕКТИВНОСТИ АНТИНАРКОТИЧЕСКИХ ПРОФИЛАКТИЧЕСКИХ ПРОГРАММ НА ПРИМЕРЕ УЧАЩИХСЯ 7-11 КЛАССОВ СРЕДНЕЙ ШКОЛЫ - Линский, И. В.; Первомайский, Э. Б.; Савкина, Т. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Описано анкетну методику, що дозволяє оцінювати якість антинаркотичних профілактичних матеріалів. В основу методики покладено подвійну (до та після профілактичного впливу) формалізовану оцінку балансу уявлень про наркоманії, що визначають ризик першої спроби наркотиків. Для позначення такого балансу запропоновано термін “рівень наркотичної готовності”. Обговорюються можливості оптимізації процесу розробки і експлуатації антинаркотичних профілактичних програм.