ПСИХИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА У ЛИКВИДАТОРОВ ПОСЛЕДСТВИЙ АВАРИИ НА ЧАЭС (КЛИНИЧЕСКИЕ, ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ И ПСИХОСОЦИАЛЬНЫЕ АСПЕКТЫ) СООБЩЕНИЕ 1 - Абрамов, Владимир Андреевич (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (8) (2001): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті наведені дані про основні патогенетичні та клінічні особливості психічних розладів у ліквідаторів наслідків аварії (ЛНА) на ЧАЕС. Змальовані соматогенна, церебрально-органічна та соціально-психологічна предиспозиції порушень психічного здоров’я. Представлені систематика та основні діагностичні крітерії найбільш розповсюджених психічних розладів у ЛНА на ЧАЕС.