ОБЩИЕ ПРОБЛЕМЫ ПСИХИЧЕСКОЙ АДАПТАЦИИ В УСЛОВИЯХ ХРОНИЧЕСКОГО ЭМОЦИОНАЛЬНОГО СТРЕССА У СОТРУДНИКОВ ОРГАНОВ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ - Абрамов, Алексей Владимирович (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (9) (2002): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В огляді проведений аналіз вітчизняної і закордонної літератури присвяченої питанням стресу й адаптації у співробітників правоохоронних органів, що знаходяться в умовах хронічної емоційної напруги. Розглянуто різні підходи до теорії виникнення стресу. Вивчено досвід фахівців США з проблем вироблення у військовослужбовців стійкості до стресів і розширення їхніх психофізіологічних можливостей. Підкреслено необхідність проведення комплексних психодиагностичних досліджень і створення системи профілактичних і реабілітаційних заходів для підвищення стрессостійкості співробітників органів внутрішніх справ в екстремальних умовах