ДЕПРЕССИЯ И РЕЗИСТЕНТНОСТЬ - Подкорытов, В. С.; Чайка, Ю. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (9) (2002): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті, на підставі літературних джерел, проаналізовані деякі епідеміологічні показники розладів депресивного спектру: розповсюдженість, синдромальна структура, тип перебігу, ефективність терапії. Порівняні показники на початок, середину та кінець ХХ ст. Запропонована класифікація факторів які підвищують резистентність депресії до терапії