КЛИНИКО-СОЦИАЛЬНАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ПОДРОСТКОВ С УМСТВЕННОЙ ОТСТАЛОСТЬЮ И НАРУШЕНИЯМИ ПОВЕДЕНИЯ - Малтапар, О. К.; Никифоров, Ю. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (9) (2002): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Це дослідження відкривае проблему порушень психічного здоров’я підлітків з розумовою відсталістю. У статті розглянуті питання соціального функціонування та ступеня декомпенсації підлітків з розумовою відсталістю, залежно від мікросоціальних умов, мотиваційнних та особистих чинників. Проведен аналіз порушень психічного здоров’я підлітків залежно від типу виховання, родинних чинників, взаемовідносин у родині.