ВЛИЯНИЕ ПСИХОФАРМАКОТЕРАПИИ НА СПЕЦИФИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА РЕЧИ И МЫШЛЕНИЯ ПРИ ШИЗОФРЕНИИ (К ДИСКУССИИ О ПРИРОДЕ РАЗОРВАННОСТИ МЫШЛЕНИЯ ПРИ ШИЗОФРЕНИИ – С ПОЗИЦИИ КОМПЛЕКСНОЙ ДИАГНОСТИКИ РЕЧЕВОГО ПОВЕДЕНИЯ) - Ганзин, И. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті представлено результати дослідження особливістей мовної поведінки хворих на шизофренію з наявними дефіцітарними розладами, тривало отримуючих психофармакотерапію, у порівнянні з клинично сходною групою пацієнтів, ніколи не отримовавших нейролептики. Дослідження, здійснене за допомогою за допомогою розробленого метода комплексної діагностики мовної поведінки, вказує на мікроорганічний характер тривалого перебігаючого ендогенного процесу, дає всебічний опис модифіцируючого впливу терапії нейролептиками на усі аспекти комуникативної поведінки.