НЕЙРОПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ У ДЕТЕЙ, ЗАБОЛЕВШИХ ОСТРЫМ ЛИМФОБЛАСТНЫМ ЛЕЙКОЗОМ - Вильчевская, Е. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (9) (2002): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Гострий лімфобластний лейкоз є важким захворюванням, що не тільки вражає кістковий мозок, різні органи і системи, але і негативно впливає на формування вищих психічних функцій дитини. У результаті обстеження груп здорових дітей і захворілих гострим лімфобластним лейкозом ми виявили істотну різницю у виконанні нейропсихологічних проб (у мнестичному блоці, пробах на довільну увагу, а також рівномірне зниження результатів виконання по інших пробах). На наш погляд це свідчило про негативний вплив хвороби на стан пізнавальної сфери.